SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/011 | 4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. aug. 28.


admin

    Erasmus+ disszemináció

    Disszemináció programterv

    Erasmus+ disszemináció

    ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS NAP

    Intézményünk - hagyományteremtő céllal - második alkalommal tartott Erasmus+ disszeminációs napot a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégiummal közösen 2024. augusztus 29-én.

    A rendezvény célja, hogy a Nyíregyházi Szakképzési Centrum iskolái bemutassák egymásnak azokat a jógyakorlatokat, melyeket külföldi tanulási célú mobilitással valósítottak meg, így segítve és motiválva egymást a minél hatékonyabb részvételre az Erasmus projektekben.

    A rendezvényen a Nyíregyházi Szakképzési Centrum dolgozói mellett mind a 10 tagintézmény oktatói részt vettek, melyhez a két szervező intézmény mellé az idén a Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola is csatlakozott előadóként a megvalósított műhelyiskolai mobilitásuk ismertetésével.

    Az előadásokat színvonalas tanulói és oktatói beszámolókkal nyitottuk meg, melyeken keresztül először a VET (szakképzési) szektorban, az iskolánkban megvalósult pályázati lehetőségek eredményeit tártuk a jelenlévők elé.

    Faipari technikus tanulóink a Milánóban eltöltött 2 hetes szakmai gyakorlatukról számoltak be, majd a divat-és stílustervező tanulók portugáliai divatversenyéról is hallhattunk inspiráló előadást.

     A tanulói mobilitások mellett oktatóink is éltek az intézményünk akkreditációja által kínált lehetőséggel. Két ágazatunk oktatói osztották meg tapasztalataikat a fenntartható energiaellátással, valamint az Afrodita kozmetikumokkal kapcsolatos szakmai látogatásaikról. A job shadowing-ok alkalmával olyan kapcsolatokat sikerült kiépíteniük, amellyel lehetőségünk van a minőségi szakmai gyakorlat biztosítására egy későbbi tanulói mobilitás alkalmával. Kurzus keretében vezetőink a finn szakképzés jó gyakorlataival is megismerkedhettek, melyet szintén megosztottak az eseményen résztvevőkkel.

    Intézményünk az Erasmus+ Sport szektorban is rendelkezett elnyert pályázati lehetőséggel, melynek megvalósításáról a résztvevő testnevelők is beszámoltak. Az iskolánkban működő Wesselényi Diáksport Egyesület tagjai látogattak el Horvátországba, ahol nemcsak új módszerekkel, de két új sportággal is megismerkedtek. Intézményünk egyesülete a 2024-es évben is sikeresen pályázott, így célkitűzések megvalósulását további szakmai látogatásokkal tudják támogatni.

    A rendezvény második felében a NYSZC Bencs László Szakképző Iskola, majd a NYSZC Széchenyi István Technikum és Kollégium oktatói és diákjai osztották meg tapasztalataikat, élményeiket a Köznevelési illetve a Szakképzési szektorban megvalósított mobilitásaikról.

    Reméljük a rendezvény által még több oktató figyelmét sikerült felkelteni, és ösztönözni tudtuk őket arra, hogy részt vegyenek pályázatok felkutatásában, megírásában, lebonyolításában, mind a saját, mind pedig diákjaink fejlődése érdekében.

    Képek a rendezvényről:

    https://wmk.hu/galeria/66dc8b4e896af50059e4daec

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Évnyitó

    Évnyitó

    Tanévnyitó információk

    2024. aug. 28.


    admin

    Kollégiumi beköltözés

    Kollégiumi beköltözés

    Kollégiumi beköltözéssel kapcsolatos fontos információk.

    2024. aug. 23.


    admin

    Őszi érettségi tájékoztató

    Őszi érettségi tájékoztató

    Kedves érettségire jelentkezők! A 2024/2025-ös tanév őszi érettségi vizsgájára való jelentkezéshez szükséges dokumentumok listájáról az alábbi leírás ad tájékoztatást.

    2024. aug. 21.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Nyíregyházi Szakképzési Centrum


    Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

    4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.

    Telefon: +36701995726

    E-mail: suli@wmk.hu

    OM azonosító: 203045/011

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000935


    2024Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium