Bemutatkozás

OM: 203045
Telefon: 06 70 / 199-5726
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Honlapunk címe: http://wmk.hu

promo

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nemcsak a város, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb tanulólétszámmal rendelkező iskolája. A méretéből adódik ismertsége is, talán nincs olyan ember Nyíregyházán és a megyében, aki ne hallott volna a Wesselényiről, vagy régi nevén a 107-esről.

Az intézmény önálló története egy különválást követően, 1969-ben kezdődött. 1974-ben  költözött jelenlegi helyére, az akkor vadonatúj iskolaépületbe. A kollégium és a központi  tanműhely átadásra 1979-ben került sor, ekkor vált teljessé az épületkomplexum, amely  ma több mint ezer tanuló színvonalas szakképzését biztosítja.

Egy pályázatnak köszönhetően a főépület 2010-ben teljesen megújult, és egy új sportcsarnok megépítésére is sor került.

A fejlődés az oktatásban is folyamatos volt. A szakmunkásképzés az évek során szakközépiskolai és technikusképzéssel bővült, beindult az érettségire felkészítő felnőttoktatás. Bekapcsolódtunk az IPOSZ-, PHARE- és világbanki, CISCO-SYSTEMS Akademic, SZFP programokba. Fontos mérföldkő volt a felsőfokú mérnökasszisztensi képzés beindítása a faiparban és a Leonardo da Vinci külföldi mobilitásprogram. A hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók között sokan tanulási nehézségekkel, magatartási zavarral küzdenek. Az ő szempontjukból különösen hasznos TÁMOP 3.1.4/08/2. „Kompetencia alapú oktatás” és az IPR programban végzett intézményi tevékenység.

Iskolánk 2009 májusától a „Kiváló Érettségiztető Vizsgahely kitüntető cím” tulajdonosa.

Az elmúlt évek során olyan képzési kínálat kialakítására törekedtünk, mely lehetővé teszi azt, hogy a hozzánk érkező tanulók a nekik megfelelő ütemben és szinten vegyenek részt a képzésben, s ez idő alatt szakmát, másodszakmát, érettségit, érettségi utáni szakképesítést szerezzenek.

A szakiskolában könnyűipari, gépészet, faipari, elektrotechnika-elektronikai, egyéb szolgáltatások, informatika, a szakközépiskolában hagyományos és ágazati szakközépiskolai képzés keretében művészet- közművelődés-kommunikáció, könnyűipari, faipari, informatika, egyéb szolgáltatások és vegyipari szakmacsoportokban folyik oktatás az intézményben.

A szakmai képzés gyakorlati hátterét a három telephelyünkön található jól felszerelt iskolai tanműhelyekben biztosítjuk (az iskolaépület melletti épületben gépész, villanyszerelő, informatikai és könnyűipar, a Henger sori épületben faipari és kárpitos, az UNIVERZUM üzletházban pedig fodrász és kozmetikus tanműhelyeink vannak). Jó kapcsolatot alakítottunk ki a munkaerőpiac szereplőivel, mely a gyakorlati képzésen olykor túlmutató programokban is megnyilvánul.

A 2013/2014-es tanévtől iskolánk aktívan bekapcsolódott a felnőttképzésbe is. A törvényi változásoknak köszönhetően pedig a felnőttoktatásba is egyre többen vesznek részt, és szereznek második szakképesítést.

Az iskola nevelő-oktató munkájának középpontjában a tanulók tudásának, személyiségének felzárkóztatása áll, szükség esetén egyéni fejlesztéssel is. Célul tűztük ki a hátrányos helyzetű és a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók hátrányainak csökkentését, továbbtanulási esélyeinek javítását. Igyekszünk olyan légkört teremteni iskolánkban, ahol tanár és diák egyaránt jól érzi magát. Ezt a célt szolgálják hagyományaink, sport- és kulturális rendezvényeink.

Szeretnénk, ha a tőlünk kikerülő diákok piacképes szakmát kapnának a kezükbe, mellyel el tudnak helyezkedni.

 faipari_muhely

 tanszalon

Share

Wesselényi Miklós Alapítvány adatai:

wma
Adószám: 18801222-1-15
Számlaszám: 
68500122-15008626

 

tekerd!

RobotoSokk

dth

Képtalálat a következőre: „fenntarthatósági témahét”

Képtalálat a következőre: „pénz 7 iskola”

 

 

 

Közösségi oldalaink

 logohttp://i2.mirror.co.uk/incoming/article6756521.ece/ALTERNATES/s615b/Instagram-logo.jpg

0526289
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Ebben a hónapban
Előző hónapban
Összesen
534
1153
5932
13677
28397
526289

IP címed: 107.23.176.162
wmk.hu
Free business joomla templates